Hokkaido suppe

Lige først et generelt græskar tips: Det er nemmest at skære græskarret i to halve, læg det på et spækbræt med snitfladen nedad og skær skrællen af. Fjern derefter kernerne og det svampede kød i midten.

Opskrift hokkaido græskarsuppe: Tilberedningstid: 25-40 min. alt efter størrelse på udskæringen.

4. pers.
Ingredienser:
1​ kg​ Hokkaido
1​ stk.​ Rødløg
3​ fed​ Hvidløg
3 ​ spsk.​ Rapsolie (evt. oliven olie, begge koldpresset ;o)
6​ dl.​ Hønsebouillon
1​ tsk.​ salt
12​ stk. Peberkorn
3​ kviste​ frisk Timian
3​ dl.​ Letmælk

Svits hakket løg, hvidløg og græskar i tern (2×2 cm) i olie i en gryde. Når løgene er ”glasklare”, tilsættes bouillon og salt. Tilsæt skyllet timian og peberkorn, der lægges i en te- eller kaffepose der lukkes, så de nemt kan tages op inden suppen blendes. Lad det simre under låg i 25-30 minutter, til græskarstykkerne er ”møre” at stikke i. Fjern te-/kaffeposen, tilsæt mælken og blend det. Varm den blendede suppe igennem og smag til med salt og peber. Kan evt. gøres mere cremet med en smørklat eller ½ dl. fløde. Server med brød og pynt evt. med frisk timian og ristede græskarkerner. Kan også serveres med ristede eller bagte tern af hokkaido. Eller for dem der ikke kan undvære kød, kan ristede kyllingetern eller bacontern pifte suppen lidt op. God appetit!